Alles wat je wilt weten over henna wenkbrauwen.

Alles wat je wilt weten over henna wenkbrauwen.

Je bent vast wel bekend met het verven van jouw wenkbrauwen om ze mooi vol en donker te maken. Maar wist je dat je hier ook een natuurlijk middel voor kan gebruiken? Henna wordt steeds vaker gebruikt in salons en ik leg hieronder uit wat de voordelen van henna zijn.

Henna is een rode kleurstof die al eeuwenlang wordt gebruikt om de nagels, handpalmen en het haar te verven. Vooral in de Arabische, Turkse, Indische en de Afrikaanse cultuur wordt deze vorm van lichaamsversiering vaak gebruikt.

De stof henna wordt gewonnen uit de hennastruik genaamd Lawsonia inermis en deze struik wordt al vanaf ca. 3500 voor Christus gekweekt. Van de bloemen wordt parfum gemaakt en van de groene herfstbladeren wordt de kleurstof gemaakt. Deze bladeren worden vermalen en vermengd met citroensap of een ander zwak zuur. De actieve stof, lawsone, verbindt zich in het haar met de daar aanwezige eiwitten. Hierdoor wordt blond rood, bruin haar wordt kastanjebruin en grijs haar kleurt oranje.

De laatste jaren wordt henna om meerdere redenen gebruikt in salons om de wenkbrauwen te kleuren. Het is een natuurlijk product waarbij alleen water wordt gebruikt om de kleurstof te mengen. Dit is een voordeel voor mensen met een gevoelige huid omdat er zo minder kans is op een allergische reactie op de huid. Ook is het uiteraard beter voor het milieu om niet met middelen als waterstofperoxide of ammoniak te werken.


Bij het verven met gewone verf worden alleen de haartjes gekleurd, maar met henna worden zowel de haartjes als de huid eronder gekleurd. Dit zorgt voor een voller effect en het blijft lang zitten. Voor 2 tot 5 weken lang heb je geen wenkbrauw make-up meer nodig en hoef je niet zelf elke week jouw wenkbrauwen bij te verven.

Hoe ziet een behandeling met henna eruit?

Stap 1:

We beginnen de behandeling door de wenkbrauwen goed schoon te maken. We gebruiken een speciale wenkbrauwscrub zodat de dode huidcellen goed worden verwijderd en de verf goed blijft hechten aan de huid.

Stap 2:

Als de wenkbrauwen goed gereinigd zijn gaan we de vorm van de wenkbrauwen uittekenen door het gebruik van de browmapping methode. Bij deze techniek wordt de vorm van de wenkbrauwen uitgekozen bij de vorm van het gezicht. Daarna worden er meerdere lagen henna aangebracht op de wenkbrauwen en laten we dit 10 tot 15 minuten intrekken. Vervolgens verwijderen we de verf met castor olie. Na het verven brengen we jouw wenkbrauwen netjes in vorm.

Stap 3:

Na de behandeling is het belangrijk om 24 tot 48 uur geen crèmes, olie of water op de wenkbrauwen te smeren. Zorg er ook voor dat je de wenkbrauwen niet te vaak schoonmaakt na de behandeling.

Ga niet zelf aan de slag met henna

De hennaverf is heel rijk aan pigmenten en daardoor hecht dit snel aan de huid. Eenmaal op de huid is het dus ook moeilijk om dit weer te verwijderen en ook van kleding en meubels is het heel lastig om dit er weer af te krijgen. Ook is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. De tinten kunnen vooral in de eerste dagen donker uitpakken waardoor dit te heftig kan zijn voor jouw gezicht. Het is dus belangrijk om de wenkbrauwen te laten verven door een professional die kan helpen met het kiezen van de juiste tint en weet hoe het product aangebracht moet worden.

Allergische reactie

Omdat henna een natuurlijk product is komt het zelden voor dat er een allergische reactie optreedt. Mocht dit toch wel gebeuren, neem dan contact op met jouw eigen huisarts. Die kan een medicijn voorschrijven die er voor zorgt dat de allergische reactie minder wordt en uiteindelijk verdwijnt.

In een aantal gevallen raden wij af om gebruik te maken van henna:

 • ·Als je huid erg vet is blijft de henna helaas niet goed zitten.
 • Als je ooit een allergische reactie hebt gekregen na het laten plaatsen van een henna tatoeage.
 • ·Als je zwanger bent.
 • Als je allergisch of gevoelig bent voor een wenkbrauwverf en/of de stof PPD (P-fenyleendiamine).
 • Als je last hebt van een geïrriteerde huid of als je wondjes naast je wenkbrauwen hebt.
 • Als je van plan bent om binnen 48 uur na het kleuren van de wenkbrauwen in de zon wil gaan.
 • Wanneer je allergisch bent voor noten.

Alle voordelen van Henna Brows op een rijtje:

 • ·Het is een natuurlijk product en dus beter te gebruiken als je een gevoelige huid hebt.
 • Je hoeft niet meer elke dag make-up op te brengen op jouw wenkbrauwen.
 • ·De kleur blijft tot wel 5 weken zitten.
 • ·Het is geurloos en er wordt geen gebruik gemaakt van ammoniak of waterstofperoxide.
 • ·De kleur vervaagt niet.
 • ·De wenkbrauwen lijken voller doordat zowel de haartjes als de huid worden gekleurd.
Brow Lamination

Een nieuwe behandeling waarbij je wenkbrauw haartjes in de juiste richting geplaatst worden voor een vollere natuurlijke look. incl. (brow mapping,waxen, tweezen & trimmen)

Browbar Eindhoven - Wenkbrauwen Eindhoven | Brows by Jess

Door middel van brow mapping zorg ik dat we de juiste wenkbrauw look vinden die bij jou past. hierbij worden de wenkbrauwen gewaxed, geëpileerd en geknipt als dit nodig is.

Browbar Eindhoven - Wenkbrauwen Eindhoven | Brows by Jess

Vitamin Brows is een zeer effectieve en veilige behandeling om de haarwortels van de wenkbrauwen te voeden.

you are never fully dressed without great brows

Kom je voor de eerste keer? Dan krijg je een intake gesprek waar we jou wensen bespreken en kijken wat mogelijk is.

 • 14
 • 0
 • 27
 • 11
 • 19
 • 8
 • 53
 • 22
 • 18
 • 3
 • 29
 • 11

Info

Brows by Jess

Sterkenburg 53-63

5653 NC Eindhoven

Nederland

KVK : 78065089

BTW: NL003280896B70

Wenkbrauwen Salon Eindhoven en Helmond

In de Browbar van Jess in Eindhoven kun je terecht voor diverse behandelingen voor jouw wenkbrauwen. Voor het accentueren en creëren van de meest strakke wenkbrauwen tot het optimaal liften voor de stralende blik in jouw ogen. Jess werkt uitsluitend met hoogwaardige, effectieve producten. Brows by Jess is een van de mooiste browstudio's van Eindhoven.

Wenkbrauw behandeling Eindhoven en Helmond

Een professionele wenkbrauwen behandeling biedt meer voordelen dan je denkt. Goed gevormde en netjes onderhouden wenkbrauwen geven je direct een verzorgde uitstraling. Met de nadruk op goed gevormd; iets waar we bij Brows by Jess veel waarde aan hechten. Voordat we beginnen met je wenkbrauw behandeling kijken we daarom eerst naar je gezichtsvorm. We meten je wenkbrauwen precies uit, zodat je brows perfect bij je gezicht passen. Hierbij maken we gebruik van de BrowMapping methode.

Duur wenkbrauw behandeling

De duur van de wenkbrauwen behandeling verschilt per type behandeling. We werken snel en nauwkeurig, maar de henna verf van onze Henna Brows behandeling laten we bijvoorbeeld langer intrekken dan de wenkbrauwverf die we gebruiken voor de Natural Brows. De verf voor Henna Brows blijft bovendien extra lang op je huid zitten na de behandeling. Om die perfect aan te brengen zorgen we ervoor dat we je wenkbrauwen eerst zorgvuldig uitmeten. Zo zorgen we ervoor dat jij na een wenkbrauwen behandeling altijd met de perfecte brows de deur uitloopt.De wenkbrauw behandeling voor Henna Brows duurt 45 minuten. Voor Natural Brows duurt de wenkbrauwen behandeling 30 minuten.

Brow Lamination Eindhoven en Helmond

Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief.

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt.

Henna Brows Eindhoven en Helmond

Wil je superstrakke en vollere wenkbrauwen? Kies dan voor henna brows.

De henna hecht niet alleen op de haren maar ook op de huid. Afhankelijk van je huidtype en de nazorg blijft de henna maximaal 2 weken op de huid zitten, op de haartjes gemiddeld 6 weken (net zo lang totdat het haartje uitvalt). In onze brow bar gebruiken we diverse hennakleuren, en combinaties daarvan. Henna kan door middel van diverse technieken worden aangebracht, afhankelijk van het gewenste resultaat (bijvoorbeeld de ombré techniek).


Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen. Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up (PMU) en microblading.

Vitamin Brows

Bij onze browstudio in Eindhoven: Brows by Jess bieden we nu ook Vitamin Brows aan. Deze behandeling is ideaal voor mannen en vrouwen die verminderde haargroei hebben in de wenkbrauwen en/of kale plekjes hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld verkeerd epileren, ziekte, te vaak verven of permanente make up.