Browbar Eindhoven - Wenkbrauwen Eindhoven | Brows by Jess

Nadelen van wenkbrauwen zelf epileren

Nadelen van wenkbrauwen zelf epileren

Je kent het vast wel; je hebt haast en geen tijd om een afspraak bij de salon in te plannen om jouw wenkbrauwen bij te werken. Je pakt het pincet en trekt zelf wat haartjes weg, maar ineens heb je toch teveel weggeplukt en is de hele vorm van je wenkbrauw anders. Wat nu?

Het is best prijzig om elke maand weer naar een salon te gaan om jouw wenkbrauwen te laten epileren. Maar toch is het wel het meest verstandige om te doen als je de mooie vorm wilt behouden.

Ik zal hieronder een aantal nadelen noemen als je zelfstandig jouw wenkbrauwen gaat epileren:

Je plukt teveel haartjes weg.

Er zijn al jarenlang verschillende trends op het gebied van wenkbrauwen. Een paar jaar geleden wilde iedereen juist dunne wenkbrauwen en tegenwoordig is het juist weer mooi als een vrouw vollere wenkbrauwen heeft. Het nadeel van zelf epileren is dat je net iets teveel wegplukt wat daarna erg moeilijk weer aangroeit. Als je toch teveel haartjes hebt weggehaald is het belangrijk om dit rustig terug te laten groeien. Het kost een hoop tijd en je kan je gaan irriteren aan kleine haartjes die je ziet, maar blijf er toch vanaf. Als ze weer mooi vol zijn kan je een afspraak maken bij ons om ze weer mooi bij te laten werken.

Het is pijnlijk.

Je trekt bij het epileren het volledige haartje met haarwortel en al eruit en dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Je “traumatiseert” de huid rondom het haarzakje waardoor jouw huid er rood en geïrriteerd uit kan zien. Ook kan de huid gaan infecteren als je niet voor de juiste nazorg zorgt. Zorg dat je van tevoren het pincet goed schoonmaakt met water en zeep.

Het kan littekens veroorzaken

Doordat je een haartje met de volledige haarwortel verwijderd kan je hierdoor soms de haarwortel beschadigen. Het gevolg is dat de haartjes niet meer kunnen terug groeien. Je kan dit beperken door de haartjes van tevoren in te smeren met vaseline en de haartjes voorzichtig te verwijderen. Ga niet te gehaast te werk en neem er goed de tijd voor. 

Het kost veel tijd en geduld.

Als je niet regelmatig jouw wenkbrauwen epileert kan het zijn dat je behoorlijk veel haartjes hebt die verwijderd moeten worden. Als je eenmaal bezig bent zie je steeds meer haartjes waar je je aan stoort en het kost een hoop tijd om ze goed te verwijderen. Het is dan ook belangrijk dat je er goed de tijd voor neemt zodat je geen haarwortels beschadigd of teveel haartjes weghaalt. Het kost dus zowel tijd als geduld en dat moet je maar net kunnen opbrengen.

Je kan last krijgen van ingegroeide haartjes

Als je de haartjes niet op de juiste manier eruit trekt kan je last krijgen van ingegroeide haartjes. Het werkt het beste om de haartjes volgens de groeirichting eruit te trekken. Zorg ook voor een goede nazorg zodat er geen vuil bij de geïrriteerde huid kan komen.

De vorm van je wenkbrauw verandert en daardoor ook de uitdrukking in je gezicht.

De vorm van je wenkbrauwen is erg belangrijk en het kan jouw hele uitstraling veranderen. Een specialist in een salon kan precies zien welke vorm het beste past bij jouw gezicht en dit mooi uitwerken. Wij noemen dit de browmapping methode. Bij deze methode wordt de juiste vorm eerst afgetekend en wordt er gekeken waar de wenkbrauw moet beginnen en waar deze moet eindigen. Alle haartjes die er buiten vallen worden weggehaald door middel van epileren of waxen.

Je huid kan verkleuren

Na het epileren kan het gebeuren dat er een ontsteking ontstaat in de huid. Meestal verdwijnt die ontsteking vanzelf weer, maar het kan ook anders uitpakken. Als de ontsteking niet goed wegtrekt kan je huid daardoor een donkere kleur krijgen. Als de huid gaat verkleuren kan je het beste een zonnecrème gebruiken met factor 30 of hoger om de huid weer mooi egaal te krijgen.

Conclusie

Zoals je ziet komt er nogal wat bij kijken om mooi gevormde wenkbrauwen te krijgen. Als je besluit om het zelfstandig te doen, zorg dan voor de juiste materialen. Zorg dat je genoeg licht hebt, het juiste pincet om de haartjes te verwijderen en een goede spiegel. Een vergrotende spiegel werkt het beste, omdat je hierbij duidelijk alle haartjes kan zien.

Het lijkt soms heel makkelijk om het zelf even snel te doen, maar in de praktijk valt dit toch tegen.

Als je een afspraak bij ons maakt zorgen wij ervoor dat je snel en pijnloos wordt geholpen. Je loopt naar buiten met een goed verzorgde uitstraling en de juiste vorm waardoor je er weer stralend uitziet.

you are never fully dressed without great brows

Kom je voor de eerste keer? Dan krijg je een intake gesprek waar we jou wensen bespreken en kijken wat mogelijk is.

 • 14
 • 2
 • 14
 • 0
 • 27
 • 11
 • 19
 • 8
 • 53
 • 22
 • 18
 • 3

Info

Brows by Jess

Sterkenburg 53-63

5653 NC Eindhoven

Nederland

KVK : 78065089

BTW: NL003280896B70

Wenkbrauwen Salon Eindhoven en Helmond

In de Browbar van Jess in Eindhoven kun je terecht voor diverse behandelingen voor jouw wenkbrauwen. Voor het accentueren en creëren van de meest strakke wenkbrauwen tot het optimaal liften voor de stralende blik in jouw ogen. Jess werkt uitsluitend met hoogwaardige, effectieve producten. Brows by Jess is een van de mooiste browstudio's van Eindhoven.

Wenkbrauw behandeling Eindhoven en Helmond

Een professionele wenkbrauwen behandeling biedt meer voordelen dan je denkt. Goed gevormde en netjes onderhouden wenkbrauwen geven je direct een verzorgde uitstraling. Met de nadruk op goed gevormd; iets waar we bij Brows by Jess veel waarde aan hechten. Voordat we beginnen met je wenkbrauw behandeling kijken we daarom eerst naar je gezichtsvorm. We meten je wenkbrauwen precies uit, zodat je brows perfect bij je gezicht passen. Hierbij maken we gebruik van de BrowMapping methode.

Duur wenkbrauw behandeling

De duur van de wenkbrauwen behandeling verschilt per type behandeling. We werken snel en nauwkeurig, maar de henna verf van onze Henna Brows behandeling laten we bijvoorbeeld langer intrekken dan de wenkbrauwverf die we gebruiken voor de Natural Brows. De verf voor Henna Brows blijft bovendien extra lang op je huid zitten na de behandeling. Om die perfect aan te brengen zorgen we ervoor dat we je wenkbrauwen eerst zorgvuldig uitmeten. Zo zorgen we ervoor dat jij na een wenkbrauwen behandeling altijd met de perfecte brows de deur uitloopt.De wenkbrauw behandeling voor Henna Brows duurt 45 minuten. Voor Natural Brows duurt de wenkbrauwen behandeling 30 minuten.

Brow Lamination Eindhoven en Helmond

Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief.

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt.

Henna Brows Eindhoven en Helmond

Wil je superstrakke en vollere wenkbrauwen? Kies dan voor henna brows.

De henna hecht niet alleen op de haren maar ook op de huid. Afhankelijk van je huidtype en de nazorg blijft de henna maximaal 2 weken op de huid zitten, op de haartjes gemiddeld 6 weken (net zo lang totdat het haartje uitvalt). In onze brow bar gebruiken we diverse hennakleuren, en combinaties daarvan. Henna kan door middel van diverse technieken worden aangebracht, afhankelijk van het gewenste resultaat (bijvoorbeeld de ombré techniek).


Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen. Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up (PMU) en microblading.

Vitamin Brows

Bij onze browstudio in Eindhoven: Brows by Jess bieden we nu ook Vitamin Brows aan. Deze behandeling is ideaal voor mannen en vrouwen die verminderde haargroei hebben in de wenkbrauwen en/of kale plekjes hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld verkeerd epileren, ziekte, te vaak verven of permanente make up.