Wenkbrauw trends van 2022

Wenkbrauw trends van 2022

Elk jaar zien we weer verschillende trends voorbij komen op het gebied van wenkbrauwen en ook in het jaar 2022 verwachten we weer een aantal opvallende trends.

De afgelopen jaren was het een trend om vollere wenkbrauwen te hebben. Veel vrouwen kozen ervoor om hun wenkbrauwen te laten tatoeëren zodat ze breder en voller worden. Ook dit jaar zijn volle wenkbrauwen nog steeds de trend en zien we juist een natuurlijke look veel voorbij komen. Toch zien we ook juist de dunne wenkbrauwen weer terug en deze look hebben we bij een paar bekende sterren gezien op social media. Sommige trends voor 2022 zijn best heftig te noemen en niet voor alledaags gebruik.

Hieronder een overzicht van de meest opvallende trends voor 2022.


1. Natuurlijke wenkbrauwen

De eerste trend is ook gelijk de makkelijkste trend; de natuurlijke wenkbrauw. Deze wenkbrauwtrend is erg populair op Instagram en er werd vaak op deze zoekterm gezocht. Je houdt bij deze trend de natuurlijke vorm van de wenkbrauw aan, maar het is wel belangrijk om de wenkbrauwen goed te verzorgen. Je kan hier bijvoorbeeld castorolie voor gebruiken. Deze olie zit vol met vitaminen en antioxidanten waardoor de haartjes sneller groeien.

2. ’90s wenkbrauwen

In de jaren ’90 waren vrouwen fanatiek bezig met een pincet om hun wenkbrauwen zo dun mogelijk te maken en die trend lijkt nu terug te keren. Veel vrouwen zijn helemaal niet blij met deze trend, omdat het zo lang duurt voordat de wenkbrauwen weer terug groeien.

Om te kijken of de dunne wenkbrauw mooi bij je staat kan je jouw wenkbrauwen eerst bedekken met een foundation of een concealer en daarna met potlood een dunne wenkbrauw overheen tekenen. Op die manier hoef je niet gelijk drastisch alle haartjes weg te halen.

3. Fluffy brows of Soap Brow

De fluffy brow (ook wel Soap Brow genoemd) was vorig jaar al veel te zien en ook dit jaar blijft deze trend bestaan. Je hebt hier alleen een ouderwets stuk zeep en een wenkbrauwborsteltje (spoolie) voor nodig. Je maakt de spoolie nat met water en wrijft deze over de zeep heen. Vervolgens borstel je met de spoolie de wenkbrauwharen omhoog en je laat dit opdrogen. Herhaal dit net zo vaak totdat de wenkbrauwen goed in model blijven zitten.

4. Brow Lamination of Brow Lift

De Brow Lamination behandeling was vorig jaar al populair en ook dit jaar zien we dit veel voorbij komen in beauty salons. Deze behandeling is semipermanent en zorgt ervoor dat je maandenlang niets hoeft te doen aan jouw wenkbrauwen. De behandeling zorgt ervoor dat de haartjes die naar beneden groeien weer mooi recht komen te staan zodat je weer strakke wenkbrauwen hebt.

5. Feather brows

Deze wenkbrauwtrend zagen we vorig jaar al veel voorkomen op social media. De eerste die deze stijl uitprobeerde was de Finse stylist Stella Sironen. Zij gebruikte een lijmstick om de wenkbrauwen in te smeren en maakte een scheiding in het midden van de wenkbrauw. Vervolgens kamde ze de bovenste haren naar boven en de onderste haren naar beneden. Hierdoor krijgt jouw wenkbrauw een bijzondere vorm die doet denken aan een veer. Het klinkt best extreem en ik vraag mij af of de lijm wel makkelijk te verwijderen is. Maar je moet er soms wat voor over hebben om er mooi uit te zien.

6. Boy Brow

Dit is een wat bredere en vollere wenkbrauw die recht loopt. Hierdoor lijkt het een beetje op een jongensachtige wenkbrauw.

7. Gebleekte wenkbrauwen

Al een aantal jaar geleden zagen we deze trend voorbij komen bij sterren als Kim Kardashian en Doutzen Kroes. Iedereen was in shock over deze trend, maar ook dit jaar zien we weer gebleekte wenkbrauwen terugkomen. Het is nogal een heftige stap om te nemen en het zal ook niet bij iedereen even mooi staan. Mocht je toch besluiten om jouw wenkbrauwen te gaan bleken doe dit dan niet zelf. Er wordt gebruik gemaakt van een hoge concentratie waterstofperoxide die heftige brandwonden kunnen veroorzaken.

Is het bleken toch iets te heftig voor je? Je kan ook jouw wenkbrauwen wat lichter verven met een speciale wenkbrauwverf of gewoon foundation en een wenkbrauwgel gebruiken voor hetzelfde effect.

8. De rechte wenkbrauw

Deze klassieke stijl was vroeger al te zien bij Audrey Hepburn en in 2022 zien we de straight brows nog steeds terug. In deze trend zijn de wenkbrauwen recht van vorm wat zorgt voor een ontspannen en natuurlijk frisse blik. Je kunt hiervoor een wenkbrauwborsteltje gebruiken en de haartjes in een rechte vorm kammen tot de wenkbrauw een rechte lijn is. Heel makkelijk om uit te voeren, maar het geeft een mooi en liftend effect.

9. Gekleurde wenkbrauwen of Disco Brow

In het jaar 2022 zullen we veel kleur gaan zien en dat geldt ook voor de wenkbrauwen. Je kan kiezen voor een vrolijke regenboog wenkbrauw of je kleurt de bijvoorbeeld mooi blauw of groen. Hartstikke leuk voor een leuk festival in de zomer of ander leuk feest. Wil je jouw wenkbrauwen in een mooie feestelijke kleur? Zorg dan dat je jouw wenkbrauwen eerst wit maakt met een oogpotloodje. Ook kan je een concealer of een foundation gebruiken om de wenkbrauwen lichter te maken. Daarna kan je kiezen voor een pigmentpoeder in de gewenste kleur en gebruik je een wenkbrauwkwastje om deze aan te brengen op jouw wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je opwaartse streepbewegingen maakt in de richting van de natuurlijke haargroei van jouw wenkbrauwen.

10. Powder Brows of Ombre Brows

Deze trend is al vanaf 2019 in Nederland te zien, maar is ook dit jaar nog steeds erg populair. Voor deze techniek wordt gebruik gemaakt van een PMU wat pigmenten met een naald in de huid plaatst. Het lijkt op tatoeëren maar in deze behandeling wordt het pigmenteren genoemd. De pigmenten worden op een subtiele manier aangebracht waardoor het heel natuurlijk oogt. Net alsof, zoals de naam al doet vermoeden, je zelf een poeder over de wenkbrauwen hebt aangebracht. De pigmenten blijven zo'n 1,5 jaar zitten.

Brow Lamination

Een nieuwe behandeling waarbij je wenkbrauw haartjes in de juiste richting geplaatst worden voor een vollere natuurlijke look. incl. (brow mapping,waxen, tweezen & trimmen)

Browbar Eindhoven - Wenkbrauwen Eindhoven | Brows by Jess

Door middel van brow mapping zorg ik dat we de juiste wenkbrauw look vinden die bij jou past. hierbij worden de wenkbrauwen gewaxed, geëpileerd en geknipt als dit nodig is.

Browbar Eindhoven - Wenkbrauwen Eindhoven | Brows by Jess

Vitamin Brows is een zeer effectieve en veilige behandeling om de haarwortels van de wenkbrauwen te voeden.

you are never fully dressed without great brows

Kom je voor de eerste keer? Dan krijg je een intake gesprek waar we jou wensen bespreken en kijken wat mogelijk is.

 • 14
 • 0
 • 27
 • 11
 • 19
 • 8
 • 53
 • 22
 • 18
 • 3
 • 29
 • 11

Info

Brows by Jess

Sterkenburg 53-63

5653 NC Eindhoven

Nederland

KVK : 78065089

BTW: NL003280896B70

Wenkbrauwen Salon Eindhoven en Helmond

In de Browbar van Jess in Eindhoven kun je terecht voor diverse behandelingen voor jouw wenkbrauwen. Voor het accentueren en creëren van de meest strakke wenkbrauwen tot het optimaal liften voor de stralende blik in jouw ogen. Jess werkt uitsluitend met hoogwaardige, effectieve producten. Brows by Jess is een van de mooiste browstudio's van Eindhoven.

Wenkbrauw behandeling Eindhoven en Helmond

Een professionele wenkbrauwen behandeling biedt meer voordelen dan je denkt. Goed gevormde en netjes onderhouden wenkbrauwen geven je direct een verzorgde uitstraling. Met de nadruk op goed gevormd; iets waar we bij Brows by Jess veel waarde aan hechten. Voordat we beginnen met je wenkbrauw behandeling kijken we daarom eerst naar je gezichtsvorm. We meten je wenkbrauwen precies uit, zodat je brows perfect bij je gezicht passen. Hierbij maken we gebruik van de BrowMapping methode.

Duur wenkbrauw behandeling

De duur van de wenkbrauwen behandeling verschilt per type behandeling. We werken snel en nauwkeurig, maar de henna verf van onze Henna Brows behandeling laten we bijvoorbeeld langer intrekken dan de wenkbrauwverf die we gebruiken voor de Natural Brows. De verf voor Henna Brows blijft bovendien extra lang op je huid zitten na de behandeling. Om die perfect aan te brengen zorgen we ervoor dat we je wenkbrauwen eerst zorgvuldig uitmeten. Zo zorgen we ervoor dat jij na een wenkbrauwen behandeling altijd met de perfecte brows de deur uitloopt.De wenkbrauw behandeling voor Henna Brows duurt 45 minuten. Voor Natural Brows duurt de wenkbrauwen behandeling 30 minuten.

Brow Lamination Eindhoven en Helmond

Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief.

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt.

Henna Brows Eindhoven en Helmond

Wil je superstrakke en vollere wenkbrauwen? Kies dan voor henna brows.

De henna hecht niet alleen op de haren maar ook op de huid. Afhankelijk van je huidtype en de nazorg blijft de henna maximaal 2 weken op de huid zitten, op de haartjes gemiddeld 6 weken (net zo lang totdat het haartje uitvalt). In onze brow bar gebruiken we diverse hennakleuren, en combinaties daarvan. Henna kan door middel van diverse technieken worden aangebracht, afhankelijk van het gewenste resultaat (bijvoorbeeld de ombré techniek).


Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen. Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up (PMU) en microblading.

Vitamin Brows

Bij onze browstudio in Eindhoven: Brows by Jess bieden we nu ook Vitamin Brows aan. Deze behandeling is ideaal voor mannen en vrouwen die verminderde haargroei hebben in de wenkbrauwen en/of kale plekjes hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld verkeerd epileren, ziekte, te vaak verven of permanente make up.