Selecteer een pagina

Wenkbrauw behandeling

Brow tinting, styling en verzorging

Kies voor henna

Henna Brows

Dubbel effect met henna

Henna wenkbrauwen zijn een manier van wenkbrauw verven waarbij henna-kleurstof wordt gebruikt om de huid onder de wenkbrauwhaartjes te kleuren. Dit helpt niet alleen om de wenkbrauwen te definiëren en vorm te geven, maar gaat ook langer mee dan traditionele methoden.

Meer over henna brows

Henna is een roodbruine kleurstof gemaakt van de gepoederde bladeren van een tropische struik, die gebruikt wordt om het haar te kleuren en het lichaam te versieren. De Latijnse naam voor henna is Lawsonia Inermis. Het is een struik die in het noorden van Afrika, het Midden-Oosten en India groeit.

Inmiddels hebben we verschillende tinten Henna, waardoor jou kleur er altijd tussen zit.

Ideaal voor dames en mannen die graag een mooie tint op de wenkbrauwen willen waardoor de vorm mooier uit komt.

Voordelen Henna brows:

 • Geen rode gloed
 • Natuurlijk effect
 • Ongeveer 4 weken geen brow makeup nodig
 • Kleurt haartjes en huid waardoor je wenkbrauwen er altijd goed uit zien
 • Vult open gaatjes in de wenkbrauwen op
 • In tegenstelling tot de normale tint verf, blijft henna langer op de huid zitten
wenkbrauw-behandeling-browbar-henna-brows
brow-lamination-eindhoven

 

Fixeren en stylen

Brow lamination

Wat is brow lamination?

Brow lamination is een behandeling van de wenkbrauwen, waarbij de haartjes worden gefixeerd en in een bepaalde richting worden gestyled. Dit gebeurt met behulp van speciale lotions. De wenkbrauwen ogen hierdoor voller. Het resultaat is vergelijkbaar met het effect van een wenkbrauwgel of -wax, maar dan langduriger.

Hoe werkt brow lamination?

Brow Lamination is een wenkbrauwtechniek waarbij stugge haartjes in de juiste richting worden geplaatst met behulp van speciale lotions. Eerst worden de wenkbrauwhaartjes gereinigd en daarna wordt de eerste lotion aangebracht, gevolgd door folie die alle haartjes goed afsluit.

Na enkele minuten wordt de eerste lotion verwijderd en wordt er een tweede lotion aangebracht, opnieuw met folie eroverheen. Na het verwijderen van de folie en lotion worden de haartjes gekamd naar de wens van de klant, voor een fluffy of strakke wenkbrauw. Tot slot worden de wenkbrauwen gehydrateerd om ze te beschermen en te verzorgen.

Voor wie is Browlamination?

 • Stugge wenkbrauw haartjes
 • Volle wenkbrauwen (veel haartjes)
 • Voor wie een vollere browlook wil

Wanneer is het verstandig om geen Browlamination te doen?

 • Weinig wenkbrauw haren
 • Erg dunne wenkbrauw haartjes
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Als er recent een gezichtspeeling is gedaan
 • Recent de wenkbrauwen hebt laten verven
 • Recent PMU
 • Acne rond de wenkbrauwen

Hoelang blijft de Browlamination zitten?

 • Ongeveer 6-8 weken

Hoevaak mag ik een Browlamination laten doen?

 • Om de 1,5 maand

Na een Brow lamination is het verstandig om 24 uur de wenkbrauwen niet nat te maken. Ook geen sauna’s etc. Ook even niet sporten i.v.m. het transpireren.

Na 24 uur kan je weer alles doen met de wenkbrauwen, kam ze elke ochtend in de gewenste richting.

Voorbeeld:

browlamination

 

 

 

Styling

Brow shaping

Wenkbrauwen shapen met wax

Bij brow shaping is het belangrijk om de juiste vorm te vinden die past bij jouw gezicht. Hiervoor maken we gebruik van browmapping, waarbij we de wenkbrauwen uitmeten en de juiste vorm aftekenen.

lees meer over brow shaping

Het gebruik van wax voor brow shaping is een snelle en effectieve manier om de wenkbrauwen strak te krijgen. Bij deze methode wordt er warme wax aangebracht op de huid tussen en boven de wenkbrauwen, waarna deze met een snelle beweging wordt verwijderd. Hierdoor worden de haartjes die uitsteken meteen weggehaald en krijgen de wenkbrauwen een strakkere vorm.

Een voordeel van brow shaping met wax is dat het met een snelle beweging de haartjes er uit trekt waardoor het vaak als minder pijnlijk ervaren wordt.

Tot slot kan brow shaping met wax ook zorgen voor een langduriger resultaat. Door de haartjes met de wortel te verwijderen, duurt het langer voordat deze weer terug groeien en kunnen de wenkbrauwen dus langer mooi in vorm blijven.

Voorbeeld brow shaping:

browshaping

wenkbrauw-behandeling-browbar-brow-mapping
browbar eindhoven

 

Wenkbrauwen kleuren

Brow tinting

Welke wenkbrauw past bij jou

Net als bij brow shaping kijken we bij brow tinting naar de vorm van de wenkbrauwen die het beste past bij jouw gezicht. Ook hier maken we gebruik van browmapping om de juiste vorm af te tekenen. Vervolgens wordt er een kleurstof aangebracht op de wenkbrauwhaartjes.

lees meer over brow tinting

Brow tinting is een populaire techniek om de wenkbrauwen voller en donkerder te maken. Bij deze methode wordt er een kleurstof aangebracht op de wenkbrauwen, waardoor ze meer opvallen en de vorm beter naar voren komt.

Voordelen brow tinting

Brow tinting heeft verschillende voordelen. Zo kunnen dunne of lichte wenkbrauwen met behulp van tinting voller en donkerder worden gemaakt, waardoor de wenkbrauwen meer opvallen. Ook kan het zorgen voor een meer symmetrische uitstraling van de wenkbrauwen, doordat de kleurstof ook eventuele dunne plekjes kan opvullen.

Een ander voordeel van brow tinting is dat het resultaat tot wel enkele weken kan aanhouden. Dit in tegenstelling tot het dagelijks aanbrengen van wenkbrauwmake-up, zoals potloden of poeders, wat veel tijd en moeite kan kosten. Met tinting hoef je je dus voor een aantal weken geen zorgen te maken over het bijtekenen van de wenkbrauwen.

Symmetrische wenkbrauwvorm

Kortom, brow tinting kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een vollere, donkere en meer symmetrische wenkbrauwvorm. Door gebruik te maken van browmapping, wordt de juiste vorm afgetekend en door de kleurstof blijft het resultaat tot wel enkele weken behouden.

Voorbeeld brow tinting:

browtinting

 

Wenkbrauw regeneratie

Brow vitamins

Wenkbrauwen versterken en verbeteren

De Vitamin Brows behandeling is een innovatieve methode om de wenkbrauwen te verbeteren en te versterken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zgn. derma-pen.

lees meer over brow vitamins

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een dermapen (microneedling) en aangepast serum, waardoor de haarfollikels worden gevoed en de slapende haarzakjes weer worden geactiveerd.

Derma-pen

Met een derma-pen worden kleine minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt, waardoor het serum dicht bij de haarfollikel kan komen en zijn werk kan doen. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten dieper in de huid doordringen en effectiever zijn dan serums die oppervlakkig op de huid worden aangebracht.

Directe toepassing

Het aangepaste serum bevat belangrijke voedingsstoffen en ingrediënten die bijdragen aan de groei en gezondheid van de wenkbrauwhaartjes. Door deze voedingsstoffen rechtstreeks in de haarfollikels te brengen, worden de wenkbrauwen voller, dikker en sterker.

Re-activeren

Een ander voordeel van de Vitamin Brows behandeling is dat het de slapende haarzakjes weer activeert. Hierdoor kunnen dunne en broze wenkbrauwen weer voller worden en ontstaat er meer definitie. De behandeling is geschikt voor mensen die meer volume en definitie willen, maar ook voor mensen die hun wenkbrauwen gezond willen houden.

Kortom, de Vitamin Brows behandeling is een innovatieve methode om de wenkbrauwen te verbeteren en te versterken. Door gebruik te maken van een dermapen en aangepast serum worden de haarfollikels gevoed en de slapende haarzakjes weer geactiveerd. Dit zorgt voor vollere, dikkere en sterkere wenkbrauwen.

Nazorg Vitamin Brows

 • 24 uur niet aan de wenkbrauwen komen
 • 24 uur geen contact met water
 • 5 dagen lang geen wenkbrauw make-up dragen
 • 1 week niet in de zon, onder de zonnebank, sauna en zwemmen
 • 2 weken lang geen chemische peelings ondergaan
 • Tussen de sessies door de wenkbrauwen niet epileren/waxen
 • 1 week voor en 2 weken na de behandeling geen wenkbrauw verf gebruiken
hybridbrows

 

Wenkbrauwen en huid kleuren

Hybrid brows

De nieuwste trend

Hybride wenkbrauwen is de nieuwste trend op het gebied van wenkbrauwen. De kleurstof is op basis van gel en kleurt niet alleen de wenkbrauwen, zoals gewone kleurstof, maar ook de onderliggende huid.

Wil je een afspraak maken?

Brows by Jess

Microlab Eindhoven
Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven

Route

KvK: 78065089