Brow Lamination

Brows by Jess Eindhoven

Brow Lamination

Een van de nieuwste eyebrow trends in Nederland!

Hoe werkt Brow Lamination?

Brow Lamination is een wenkbrauwtechniek waarbij stugge haartjes in de juiste richting worden geplaatst met behulp van speciale lotions. Eerst worden de wenkbrauwhaartjes gereinigd en daarna wordt de eerste lotion aangebracht, gevolgd door folie die alle haartjes goed afsluit. Na enkele minuten wordt de eerste lotion verwijderd en wordt er een tweede lotion aangebracht, opnieuw met folie eroverheen. Na het verwijderen van de folie en lotion worden de haartjes gekamd naar de wens van de klant, voor een fluffy of strakke wenkbrauwlook. Tot slot worden de wenkbrauwen gehydrateerd om ze te beschermen en te verzorgen.

Voor wie is Browlamination?

 • Stugge wenkbrauw haartjes
 • Volle wenkbrauwen (veel haartjes)
 • Voor wie een vollere browlook wil

Wanneer is het verstandig om geen Browlamination te doen?

 • Weinig wenkbrauw haren
 • Erg dunne wenkbrauw haartjes
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Als er recent een gezichtspeeling is gedaan
 • Recent de wenkbrauwen hebt laten verven
 • Recent PMU
 • Acne rond de wenkbrauwen
Hoelang blijft de Browlamination zitten?

Ongeveer 6-8 weken

Hoevaak mag ik een Browlamination laten doen?

Om de 1,5 maand

Na een Browlamination is het verstandig om 24 uur de wenkbrauwen niet nat te maken.

Ook geen sauna’s etc.

Niet sporten i.v.m. het transpireren.

Na 24 uur kan je weer alles doen met de wenkbrauwen, kam ze elke ochtend in de gewenste richting.

Wat is brow lamination?

Brow lamination is een behandeling voor de wenkbrauwen, waarbij de haartjes worden gefixeerd en in een bepaalde richting worden gestyled. Dit gebeurt met behulp van een speciale lotion en folie. De wenkbrauwen worden hierdoor voller, dikker en strakker. Het resultaat is vergelijkbaar met het effect van een wenkbrauwgel of -wax, maar dan langduriger.

Meest gestelde vragen - Brow Lamination

 • Doet brow lamination pijn?

  Nee, brow lamination is over het algemeen een pijnloze behandeling. Het kan echter zijn dat de huid rond de wenkbrauwen na de behandeling een beetje gevoelig is.
 • Kan ik mijn wenkbrauwen na brow lamination nog steeds epileren?

  Ja, na brow lamination kun je je wenkbrauwen nog steeds epileren. Het is echter belangrijk om hiermee te wachten tot de eerste 24 uur na de behandeling voorbij zijn.
 • Kan ik na brow lamination nog steeds make-up op mijn wenkbrauwen aanbrengen?

  Ja, na brow lamination kun je gewoon make-up op je wenkbrauwen aanbrengen. Het is echter wel belangrijk om hiermee te wachten tot de eerste 24 uur na de behandeling voorbij zijn.
 • Is brow lamination geschikt voor mannen?

  Ja, brow lamination is ook geschikt voor mannen die vollere, strakkere wenkbrauwen willen. Het resultaat oogt namelijk heel natuurlijk en kan zowel bij mannen als vrouwen worden toegepast.
 • Kan ik na brow lamination nog steeds zwemmen of naar de sauna gaan?

  Het is beter om de eerste 24 uur na de behandeling niet te zwemmen of naar de sauna te gaan, omdat de wenkbrauwen dan nog niet volledig zijn gefixeerd. Na deze periode kun je wel weer zwemmen en naar de sauna gaan, maar het is wel belangrijk om de wenkbrauwen goed droog te deppen en niet te wrijven.
 • Hoe kan ik mijn wenkbrauwen het beste verzorgen na brow lamination?

  Na brow lamination is het belangrijk om de wenkbrauwen goed te verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld een wenkbrauwserum om de haargroei te stimuleren en te voeden. Vermijd daarnaast het gebruik van olie- of alcoholhoudende producten op de wenkbrauwen, omdat deze de fixatie van de haartjes kunnen aantasten.
 • Wat is het verschil tussen brow lamination en een wenkbrauwlift?

  Brow lamination en een wenkbrauwlift zijn vergelijkbare behandelingen, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen. Bij een wenkbrauwlift wordt de huid rond de wenkbrauwen strakgetrokken, waardoor de wenkbrauwen omhoog worden getild. Bij brow lamination wordt juist de haargroei gestimuleerd en gefixeerd, waardoor de wenkbrauwen voller en strakker ogen. Ook is een wenkbrauwlift over het algemeen duurder dan brow lamination.
 • Is brow lamination geschikt voor alle haartypes?

  Ja, brow lamination is geschikt voor alle haartypes, maar het resultaat kan wel verschillen per persoon. Bij mensen met stugge en weerbarstige haartjes kan het resultaat bijvoorbeeld minder lang zichtbaar zijn dan bij mensen met zachte en soepele haartjes.
 • Kan ik brow lamination combineren met andere wenkbrauwbehandelingen?

  Je kunt brow lamination combineren met andere wenkbrauwbehandelingen, zoals het verven of epileren van de wenkbrauwen. Het is echter wel belangrijk om hiermee te wachten tot de eerste 24 uur na de brow lamination behandeling voorbij zijn.
 • Wat is het verschil tussen brow lamination en brow tinting?

  Brow lamination richt zich op het fixeren en stylen van de wenkbrauwhaartjes, terwijl brow tinting zich richt op het verven van de wenkbrauwhaartjes. Brow tinting kan worden toegepast om de wenkbrauwen donkerder te maken en meer definitie te geven. Brow lamination zorgt daarentegen voor meer volume en een strakkere vorm van de wenkbrauwen.
 • Is brow lamination geschikt voor mensen met gevoelige huid?

  Ja, brow lamination is over het algemeen geschikt voor mensen met een gevoelige huid, maar het is wel belangrijk om dit vooraf te bespreken met de specialist. Er kan dan eventueel worden gekozen voor producten die geschikt zijn voor een gevoelige huid.
 • Kan ik brow lamination zelf thuis uitvoeren?

  Het wordt afgeraden om brow lamination zelf thuis uit te voeren, omdat dit risico's met zich meebrengt. Het is belangrijk om de behandeling te laten uitvoeren door een ervaren en gekwalificeerde specialist, om zo het beste resultaat en de meest veilige behandeling te garanderen.

Over ons

Brows by Jess is gevestigd aan de Kastanjelaan 400 in Eindhoven. Brows by Jess is de Browbar voor klanten uit Eindhoven, Geldrop, Nuenen, Son, Helmond, Veldhoven, Steensel, Eersel, Valkenswaard, Weert,Heeze, Waalre en Aalst.

Wenkbrauwen Salon Eindhoven en Helmond

In de Browbar van Jess in Eindhoven kun je terecht voor diverse behandelingen voor jouw wenkbrauwen. Voor het accentueren en creëren van de meest strakke wenkbrauwen tot het optimaal liften voor de stralende blik in jouw ogen. Jess werkt uitsluitend met hoogwaardige, effectieve producten. Brows by Jess is een van de mooiste browstudio’s van Eindhoven.

Wenkbrauw behandeling Eindhoven en Helmond

Een professionele wenkbrauwen behandeling biedt meer voordelen dan je denkt. Goed gevormde en netjes onderhouden wenkbrauwen geven je direct een verzorgde uitstraling. Met de nadruk op goed gevormd; iets waar we bij Brows by Jess veel waarde aan hechten. Voordat we beginnen met je wenkbrauw behandeling kijken we daarom eerst naar je gezichtsvorm. We meten je wenkbrauwen precies uit, zodat je brows perfect bij je gezicht passen. Hierbij maken we gebruik van de BrowMapping methode.

Duur wenkbrauw behandeling

De duur van de wenkbrauwen behandeling verschilt per type behandeling. We werken snel en nauwkeurig, maar de henna verf van onze Henna Brows behandeling laten we bijvoorbeeld langer intrekken dan de wenkbrauwverf die we gebruiken voor de Natural Brows. De verf voor Henna Brows blijft bovendien extra lang op je huid zitten na de behandeling. Om die perfect aan te brengen zorgen we ervoor dat we je wenkbrauwen eerst zorgvuldig uitmeten. Zo zorgen we ervoor dat jij na een wenkbrauwen behandeling altijd met de perfecte brows de deur uitloopt. De wenkbrauw behandeling voor Henna Brows duurt 45 minuten. Voor Natural Brows duurt de wenkbrauwen behandeling 30 minuten.

Brow Lamination Eindhoven en Helmond

Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief.

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt.

Henna Brows Eindhoven en Helmond

Wil je superstrakke en vollere wenkbrauwen? Kies dan voor henna brows.

De henna hecht niet alleen op de haren maar ook op de huid. Afhankelijk van je huidtype en de nazorg blijft de henna maximaal 2 weken op de huid zitten, op de haartjes gemiddeld 6 weken (net zo lang totdat het haartje uitvalt). In onze brow bar gebruiken we diverse hennakleuren, en combinaties daarvan. Henna kan door middel van diverse technieken worden aangebracht, afhankelijk van het gewenste resultaat (bijvoorbeeld de ombré techniek).

Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen. Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up (PMU) en microblading.

Vitamin Brows

Bij onze browstudio in Eindhoven: Brows by Jess bieden we nu ook Vitamin Brows aan. Deze behandeling is ideaal voor mannen en vrouwen die verminderde haargroei hebben in de wenkbrauwen en/of kale plekjes hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld verkeerd epileren, ziekte, te vaak verven of permanente make up.