Henna Brows

Brows by Jess Eindhoven

Henna Brows

We love Henna brows!

Misschien heb je er al ooit van gehoord, henna op je wenkbrauwen.

Henna is een roodbruine kleurstof gemaakt van de gepoederde bladeren van een tropische struik, die gebruikt wordt om het haar te kleuren en het lichaam te versieren. De Latijnse naam voor henna is Lawsonia Inermis. Het is een struik die in het noorden van Afrika, het Midden-Oosten en India groeit.

Inmiddels hebben we verschillende tinten Henna, waardoor jou kleur er altijd tussen zit.

Ideaal voor dames en mannen die graag een mooie tint op de wenkbrauwen willen waardoor de vorm mooier uit komt.

Voordelen Henna brows

 • Geen rode gloed
 • Natuurlijk effect
 • ongeveer 5 weken geen brow makeup nodig
 • Kleurt haartjes en huid waardoor je wenkbrauwen er altijd goed uit zien
 • Vult open gaatjes in de wenkbrauwen op

In tegenstelling tot de normale tint verf, blijft henna langer op de huid zitten.

Wat zijn Henna brows (Wenkbrauwen)?

Henna-wenkbrauwen zijn de nieuwste schoonheidstrend die aan populariteit wint vanwege de langdurige resultaten. Henna-wenkbrauwen zijn een semi-permanente vorm van wenkbrauwverven waarbij natuurlijke henna-kleurstof wordt gebruikt om de huid onder de wenkbrauwhaartjes te kleuren. Dit helpt niet alleen om de wenkbrauwen te definiëren en vorm te geven, maar gaat ook langer mee dan traditionele methoden voor het verven van wenkbrauwen. Dus als je je afvraagt hoe lang henna-wenkbrauwen meegaan, dan heb je geluk! Over het algemeen kunnen henna-wenkbrauwen tot 8 weken meegaan met de juiste nazorg en onderhoud.

Meest gestelde vragen - Henna Brows

 • Kan een henna behandeling met blond haar?

  Henna brows zijn mogelijk bij alle haarkleuren, wij gebruiken verschillende tinten henna zodat jou haarkleur er altijd tussen zit.
 • Hoelang blijft henna zitten?

  Henna blijft tot ongeveer 2 weken op de huid en 5/6 weken op de haartjes. Dit verschilt per persoon, bij een vette huid kan het sneller vervagen of bij weinig wenkbrauw haartjes.
 • Kan henna brows bij een donkere huid?

  Absoluut! Henna-wenkbrauwen kunnen worden aangebracht, ongeacht welke huidskleur je hebt.
 • Doet het pijn om henna brows te laten zetten?

  Nee, het laten zetten van henna brows is over het algemeen pijnloos. Het kan hoogstens een licht tintelend gevoel geven wanneer de henna op de wenkbrauwen wordt aangebracht.
 • Hoe lang duurt de behandeling van henna brows?

  De behandeling van henna brows duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de complexiteit van de behandeling.
 • Kan ik mijn wenkbrauwen na het verven nog steeds epileren?

  Ja, na het verven van de wenkbrauwen kun je ze nog steeds epileren. Het is echter wel belangrijk om hierbij voorzichtig te werk te gaan en de huid rond de wenkbrauwen niet te beschadigen.
 • Is henna brows geschikt voor alle haartypes?

  Ja, henna brows zijn geschikt voor alle haartypes, maar het resultaat kan wel verschillen per persoon. Bij mensen met lichtere wenkbrauwen kan de kleur bijvoorbeeld minder zichtbaar zijn dan bij mensen met donkerdere wenkbrauwen.
 • Hoe lang blijft de kleur van henna brows zichtbaar?

  De kleur van henna brows kan tot wel zes weken zichtbaar blijven, afhankelijk van verschillende factoren zoals de haargroei, de conditie van de huid en de gebruikte producten.
 • Kan ik na het zetten van henna brows nog steeds make-up op mijn wenkbrauwen aanbrengen?

  Ja, na het zetten van henna brows kun je gewoon make-up op je wenkbrauwen aanbrengen. Het is echter wel belangrijk om hierbij voorzichtig te werk te gaan en de huid rond de wenkbrauwen niet te beschadigen.
 • Is henna brows geschikt voor mannen?

  Ja, henna brows zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen die vollere en meer gestylede wenkbrauwen willen.
 • Kan ik na het zetten van henna brows nog steeds zwemmen of naar de sauna gaan?

  Het is beter om de eerste 24 uur na het zetten van henna brows niet te zwemmen of naar de sauna te gaan, omdat de henna nog niet volledig is ingetrokken. Na deze periode kun je wel weer zwemmen en naar de sauna gaan, maar het is wel belangrijk om de wenkbrauwen goed droog te deppen en niet te wrijven.
 • Kan ik mijn wenkbrauwen laten harsen na het zetten van henna brows?

  Het wordt afgeraden om je wenkbrauwen te laten harsen na het zetten van henna brows, omdat dit de kleur kan aantasten. Je kunt de wenkbrauwen wel laten epileren of trimmen.

Over ons

Brows by Jess is gevestigd aan de Kastanjelaan 400 in Eindhoven. Brows by Jess is de Browbar voor klanten uit Eindhoven, Geldrop, Nuenen, Son, Helmond, Veldhoven, Steensel, Eersel, Valkenswaard, Weert,Heeze, Waalre en Aalst.

Wenkbrauwen Salon Eindhoven en Helmond

In de Browbar van Jess in Eindhoven kun je terecht voor diverse behandelingen voor jouw wenkbrauwen. Voor het accentueren en creëren van de meest strakke wenkbrauwen tot het optimaal liften voor de stralende blik in jouw ogen. Jess werkt uitsluitend met hoogwaardige, effectieve producten. Brows by Jess is een van de mooiste browstudio’s van Eindhoven.

Wenkbrauw behandeling Eindhoven en Helmond

Een professionele wenkbrauwen behandeling biedt meer voordelen dan je denkt. Goed gevormde en netjes onderhouden wenkbrauwen geven je direct een verzorgde uitstraling. Met de nadruk op goed gevormd; iets waar we bij Brows by Jess veel waarde aan hechten. Voordat we beginnen met je wenkbrauw behandeling kijken we daarom eerst naar je gezichtsvorm. We meten je wenkbrauwen precies uit, zodat je brows perfect bij je gezicht passen. Hierbij maken we gebruik van de BrowMapping methode.

Duur wenkbrauw behandeling

De duur van de wenkbrauwen behandeling verschilt per type behandeling. We werken snel en nauwkeurig, maar de henna verf van onze Henna Brows behandeling laten we bijvoorbeeld langer intrekken dan de wenkbrauwverf die we gebruiken voor de Natural Brows. De verf voor Henna Brows blijft bovendien extra lang op je huid zitten na de behandeling. Om die perfect aan te brengen zorgen we ervoor dat we je wenkbrauwen eerst zorgvuldig uitmeten. Zo zorgen we ervoor dat jij na een wenkbrauwen behandeling altijd met de perfecte brows de deur uitloopt. De wenkbrauw behandeling voor Henna Brows duurt 45 minuten. Voor Natural Brows duurt de wenkbrauwen behandeling 30 minuten.

Brow Lamination Eindhoven en Helmond

Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief.

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt.

Henna Brows Eindhoven en Helmond

Wil je superstrakke en vollere wenkbrauwen? Kies dan voor henna brows.

De henna hecht niet alleen op de haren maar ook op de huid. Afhankelijk van je huidtype en de nazorg blijft de henna maximaal 2 weken op de huid zitten, op de haartjes gemiddeld 6 weken (net zo lang totdat het haartje uitvalt). In onze brow bar gebruiken we diverse hennakleuren, en combinaties daarvan. Henna kan door middel van diverse technieken worden aangebracht, afhankelijk van het gewenste resultaat (bijvoorbeeld de ombré techniek).

Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen. Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up (PMU) en microblading.

Vitamin Brows

Bij onze browstudio in Eindhoven: Brows by Jess bieden we nu ook Vitamin Brows aan. Deze behandeling is ideaal voor mannen en vrouwen die verminderde haargroei hebben in de wenkbrauwen en/of kale plekjes hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld verkeerd epileren, ziekte, te vaak verven of permanente make up.